кадър Бизнесът призовава държавата към конкретна помощ. В противен случай следващите

...
кадър Бизнесът призовава държавата към конкретна помощ. В противен случай следващите
Коментари Харесай

Бизнесът: Ако държавата не помогне, ще се стигне до масови фалити

кадър 

Бизнесът приканва страната към съответна помощ. В противоположен случай идващите седмици и месеци ще се стигне до всеобщи банкрути, настояват хора от сектора.

След затварянето на клубовете и нощните заведения поради битката с ковид, ресторантьорите също се тормозят, че няма да устоят и ще се стигне до банкрути.

Йордан е шеф на магазин за спортни облекла в централната част на Шумен. Казва, че в магазина се съблюдават всички противоепидемични ограничения, само че в последните месеци оборотите сензитивно са намалели, а отливът на клиенти е осезателен.

" Хората се тормозят, не напущат домовете си, някои минаха на онлайн покупки, само че както знаете едно е да изпиташ тръпката на физическия магазин, да влезеш да си купиш нещо, напълно друго е да си го купиш онлайн. Със сигурност следим спад в оборотите на магазина, тук особено ", .  

Подобна е обстановката и в заведенията, къдет спадът в оборота е близо 40 на 100.

" Браншът много зле пострада. Работихме с понижен потенциал на 50%, а в този момент, когато би трябвало да разделим не маса от маса, а стол от стол, потенциала се понижи още. Около 30% от потенциала на едно заведение е напълнен ", показва ръководителят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

А въвеждането на вечерен час може да докара до всеобщото им затваряне, споделят от сектора.

Фризьорските салони също имат по-малко клиенти. Затова бизнесът упорства за помощ от страната.  Ако рецесията продължи по-дълго, прогнозите са за всеобщи банкрути.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР